Burgemeester Carol van Eert

Toernooidirecteur Dirk Hoogland dankte de spelers, medewerkers en sponsors voor een goed, soepel verlopen Chessable Open NK Schaken. Daarna nodigde hij Erika Sziva van schaakwinkel De Beste Zet uit voor het uitreiken van drie damesprijzen, die gingen naar Rolinde den Heijer (Groep A), Elise Knobbe (Groep B) en Yu Hu (Open groep).

Burgemeester Carol van Eert zei dat hij in de 5½ jaar dat hij de gemeente Rheden heeft bestierd steeds weer achter prachtige nieuwe dingen kwam die in deze gemeente gebeuren: “Op het gebied van schaken is Dieren één van de meest prominente plaatsen in Nederland. Dat kan alleen als de omgeving inspirerend is. Blijkbaar is dat hier zo, en daar ben ik hartstikke trots op.” De burgemeester zei te hopen dat na een “klein uitstapje” volgend jaar naar Velp (vanwege een verbouwing van Theothorne) spelers en organisatie hier weer terug zullen keren en noemde schaken een “fantastische sport. Dat heeft ook te maken met de sfeer. Er wordt hard gestreden maar na de partij kun je hier in Theothorne op een prettige manier verkeren en napraten met een drankje.”

Vervolgens reikte de burgemeester de prijzen uit aan de groepswinnaars: de jonge Duitser Paul Alexander Schuricht die de C-groep met 8 punten uit 9 partijen had gewonnen, de al even jonge Leon Niemeijer die de B-groep op zijn naam had gebracht (ook met 8 punten) en Homayoun Mohtaat, de winnaar van Groep A met 7½ uit 9 (op weerstandspunten: Manuel Smit werd tweede eveneens met 7½ uit 9). En tenslotte ontving de Open kampioen, Max Warmerdam, de wisseltrofee. Een korte terugblik van Max op zijn toernooi vindt u elders op deze site.